Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

ΣΟΓΙΑ ΚΕΜΠΑΠ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΗ

ΥΛΙΚΑ

200 γρ σογια κεμπαπ
2 μεγαλα κρεμυδια
4 σκελιδες σκορδο
1 κουτι ντοματα στον τριφτη 
1 κουτ σουπας πελτε
1/2 ποτηρι ελαιολαδο 
μια κουτ σουπας βουτυρο φρεσκο
μισο ξυλακι καννελα
μερικους κοκκους μπαχαρι....

1/2 κουτ γλυκου κοφτο κυμινο 
1 ποτηρακι κρασι ασπρο
αλατι πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

βαζουμε τα κομματια σογιας σε νερο να μουσκεψουν 10 λεπτα
τα βγαζουμε και τα στιβουμε
βαζουμε σε κατσαρολα το βουτυρο με το λαδι να ζεσταθη
ριχνουμε μεσα τα κομματια της σογιας και τα σωταρουμε καλα
να παρουν λιγο χρωμα
ψιλοκοβουμε το κρεμυδι και το σκορδο και τα προσθετουμε
ανακατευουμε συχνα γιατι η σογια εχει τραβηξει το λαδι 
μολις γυαλισει το κρεμυδι ριχνουμε το κρασι και αφηνουμε να εξατμιστη 1/2 λεπτο
προσθετουμε τις ντοματες αφου δυαλυσουμε τον πελτε σε 1 ποτηρι νερο
προσθετουμε ολα τα μπαχαρικα μαζι και το αλατοπιπερο
εαν μας αρεσει βαζουμε και λιγο μπουκοβο 
αφηνουμε σε χαμηλη φωτια για 20 λεπτα
σερβιρουμε με ρυζι η με οτι συνοδευτικο μας αρεσει
θα εκπλαγειτε ποσο νοστιμο θα γινη.
δεν ξεχωριζει απο το κρεας αρκει να ακολουθησετε την συνταγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΕΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΙΔΕΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΖΕΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

ΥΛΙΚΑ 500 γρ ντοματες 1 κρεμμυδι 1 κλωναρι σελινο 1/2 κουταλακι ζαχαρη 2 γαρυφαλλα λιγο μαιντανο 5 φυλλα ζελατινη 1 λεμονι ΑΛΛΑ ...