Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

ΠΑΠΙΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

.
ΥΛΙΚΑ

μια παπια 1,5 κιλο περιπου
50 γρ ελαιολαδο
100 γρ φρεσκο βουτυρο
3-4 σκελιδες σκορδο
1 κρεμμυδι
2 πορτοκαλια 
1 λεμονι
1ποτηρακι ασπρο κρασι 
1 κουταλια ασπρο ξυδι
1 κουταλακι του γλυκου κορν φλαουρ σε μισο ποτηρακι του κρασιου νερο ...


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

σε βαθυ ταψι τοποθετουμε την παπια μας αφου το αλειψουμε με το ελαιολαδο
βαζουμε 2 σκορδα μεσα στην κοιλια της και τα αλλα 2 τα κοβουμε στα 4 και τα σκορπαμε γυρω απο την παπια
χαραζουμε το κρεμμυδι μας στα 4 και το βαζουμε μεσα στο ταψι 
αλειφουμε με λιγο βουτυρο την παπια και το υπολοιπο το σκορπιζουμε γυρω γυρω
ριχνουμε το ποτηρι το ασπρο κρασι 
στιβουμε το ενα πορτοκαλι και το λεμονι και τα περιχυνουμε στο ταψι μας
αλατοπιπερωνουμε καλα 
κοβουμε το αλλο πορτοκαλι σε ροδελες και τις τοποθετουμε πανω στο στηθος της παπιας στερεονωντας με οδοντογλυφιδες
μπορουμε αν θελουμε να κοψουμε μπαστουνακια απο την φλουδα του πορτοκαλιου και να τα βαλουμε επανω στο στηθος 
της παπιας
την βαζουμε στο φουρνο στους 170 β σκεπασμενη με αλουμινοχαρτο για μιση ωρα 
κατοπιν την ξεσκεπαζουμε και ψηνουμε αλλη μια ωρα 
κοιταμε να εχει ζουμακι αλλιως συμπληρωνουμε νερακι
οταν ειναι ετοιμη βγαζουμε το ταψι απο τον φουρνο
σε ενα κατσαρολακι ριχνουμε οσο πιο πολυ ζουμακι μπορουμε απο αυτο που εχει το ταψι μας
προσθετουμε το ασπρο ξυδι το κορν φλαουρ διαλυμενο 
στο νερακι το βραζουμε για 30 δευτερα και εχουμε μια σαλτσα
που σερβιρουμε μαζι με την παπια  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΕΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΙΔΕΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΖΕΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

ΥΛΙΚΑ 500 γρ ντοματες 1 κρεμμυδι 1 κλωναρι σελινο 1/2 κουταλακι ζαχαρη 2 γαρυφαλλα λιγο μαιντανο 5 φυλλα ζελατινη 1 λεμονι ΑΛΛΑ ...