Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΕΛΕΙΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

 

Το αυγολεμονο που θα φιαξετε αν ακολουθεισετε την συνταγη μου γινεται με τα ιδια σχεδον υλικα του ψευτοαυγολεμονου οπως το χαρακτηριζω εγω αλλα με διαφορετικη εκτελεση.Το αποτελεσμα ειναι πολυ πιο ομορφο και μια απλη κοτοσουπα η οτι αλλο χρειαζεται αυγολεμονο να γινεται ενα υπεροχο κρεμωδες πιατο λαχταριστο και πεντανοστιμο.Ακολουθειστε τα βηματα ενα ενα .

ΥΛΙΚΑ 

Αφου βρασουμε το κοτοπουλο φροντιζουμε να μεινη με τον μισο ζωμο απο αυτον που ξεκινησαμε να το βραζουμε

Εχουμε ετοιμα :

μιξερ

2 στιμμενα λεμονια 

3 ασπραδια 

2 κροκους 

1 κουτ σουπας κορν φλαουρ δυαλυμενη σε μισο ποτηρι νερο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ριχνουμε το κορν φλαουρ στον ζωμο μας ανακατευουμε

βαζοντας να παρη μια βραση μισο λεπτο μονο και το αποσυρουμε αμεσως απο την φωτια

ριχνουμε στο  μιξερ τα ασπραδια και τα χτυπαμε σαν μαρεγκα

με λιγο αλατι

προσθετουμε τον κροκο και χτυπαμε ξανα μετρωντας μεχρι το 5

σε μετρια ταχυτητα αρχιζουμε να προσθετουμε λιγο λιγο το λεμονι 

παιρνουμε μια κουταλα ζωμο και αρχιζουμε να προσθετουμε παντα χτυπωντας σε μετρια ταχυτητα λιγο λιγο τον ζωμο

μολις συμπληρωσουμε 3 κουταλες το μιγμα ειναι ετοιμο

τωρα το ριχνουμε μεσα στην κατσαρολα και δεν ανακατευουμε

αλλα κουναμε το σκευος μας κυκλικα ωστε να ανακατευτη απαλα και να παη παντου .

Εαν με ακολουθησατε το αποτελεσμα θα σας ανταμειψη!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΕΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΙΔΕΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΖΕΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

ΥΛΙΚΑ 500 γρ ντοματες 1 κρεμμυδι 1 κλωναρι σελινο 1/2 κουταλακι ζαχαρη 2 γαρυφαλλα λιγο μαιντανο 5 φυλλα ζελατινη 1 λεμονι ΑΛΛΑ ...