400 γρ κοτοπουλο φιλετο
40 γρ λαδι
20 γρ μπεικιν
1/2 ασπρο ξυδι
1/2ποτηρακι κρασι
3 κουτ χοισιν σος η σογια σος
2 κουτ γλυκου μελι
2 κουτ σουπ κετσαπ
2 κουτ γλυκ κορν φλαουρ
3 κουτ σουπ ηλιελαιο η σησαμελαιο ...
2 σκελιδες σκορδο
1/2 πιπερια πρασινη
1/2πιπερια κοκκινη
1/2 πιπερια κιτρινη
1/2 ποτηρακι ασπρο ξυδι
40 γρ λαδι επιπλεον
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
κοβουμε το κρεας σε πολυ λεπτες φετες και το μαριναρουμε
με αλατι πιπερι το κρασι και το μπεικιν
το αφηνουμε στο ψυγειο για μια ωρα
κοβουμε λωριδες τις πιπεριες
ψιλοκοβουμε το σκορδο
ριχνουμε το λαδι στο τηγανι η στο γοκ
προσθετουμε το λεπτοκομμενο κρεασ και το μισοψηνουμε
σβηνουμε με το ασπρο ξυδι
προσθετουμε τις πιπεριες το σκορδο την χοισιν σος την κετσαπ
το μελι και την σογια σος
δυαλυουμε το κορν φλαουρ με λιγο νερο το ριχνουμε στο τηγανι μας και ανακατευουμε
δοκιμαζουμε αν θελει αλατι και πιπερι
συνοδευεται με ρυζι μπασματι η αλλο της αρεσκειας μας
η ιδια συνταγη μπορει να γινη και με λεπτοκομμενο χοιρινο
η μοσχαρι.προσοχη πρεπει να κοβεται το κρεας με καλα ακονισμενο μαχαιρι διαφορετικα δεν θα εχουμε το αποτελεσμα
που πρεπει .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΔΕΚΤΕΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΙΔΕΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ