ΥΛΙΚΑ
Ενα κιλο σουπιες η μια μεγαλη
2 κρεμμυδια μεγαλα
2 σκελιδες σκορδο
1 ματσακι ανιθο
1 κιλο σπανακι
100 γραμ ελαιολαδο
2 λεμονια μετρια κ λιγο ξυσμα λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλενουμε και καθαριζουμε τις σουπιες αφαιρωντας το δερμα το κοκκαλο και τα εντοσθια.
πλενουμε και καθαριζουμε το σπανακι
βαζουμε σε κατσαρολα το ελαιολαδο και τοποθετουμε μεσα τις σουπιες η αν ειναι μεγαλη κομμενη σε κομματια μεγαλα γιατι θα μαζεψουν στο ψησιμο κοβουμε και τα ποδαρακια ανα 3 και τα βαζουμε μεσα και αυτα .
τα σωταρουμε σε μετρια φωτια.
κοβουμε τα κεμμυδια σε μισοφεγγαρα τα σκορδα ολοκληρα τα ριχνουμε στην κατσαρολα και με ξυλινη κουταλα τα ανακατευουμε να σωταριστουν και αυτα .
προσθετουμε 2 ποτηρια νερο και σκεπαζουμε το σκευος
αφηνουμε να βραση μιση ωρα
προσθετουμε το σπανακι κομμενο τον ανιθο αλατι πιπερι 1/2 ποτηρι νερο και σκεπαζουμε .αφηνουμε να βραση 20 λεπτα ανακατευοντας
που και που .
τελος αφου το φαγητο εχει τραβηξει τα υγρα του ριχνουμε το λεμονι και το ξυσμα .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΔΕΚΤΕΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΙΔΕΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ