Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΠΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΦΑΓΑ

ΥΛΙΚΑ

 500 γρ σπανακι
100 γρ τοννο
4 φιλετα αντζουγιας
100γρ ψιχα ψωμιου βρεμενη σε γαλα και καλα στιμενη
3 αυγα ολοκληρα
1 κουτ σουπας βουτυρο.....

4 κουταλιες παρμεζανα τριμμενη η γραβιερα
αλατι πιπερι 
μαγιονεζα για γαρνιτουρα και κομματακια κοκκινη πιπερια 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

πλενουμε και στιβουμε καλα το σπανακι
το σωταρουμε με το βουτυρο 10 λεπτα σε τηγανι
πεταμε τα υγρα εαν υπαρχουν 
το ανακατευουμε με το ψωμι και το περναμε απο μυλο λαχανικων η απο μιξερ
κατοπιν το ανακατευουμε με τον τοννο ψιλοκομμενο τις αντζουγες τα αυγα το τυρι την φρυγανια 
αλατοπιπερωνουμε
απλωνουμε μια μεμβρανη 60 ποντους μηκος τοποθετουμε το μιγμα σε ρολο 
διπλωνουμε σφιχτα και κανουμε κομπο τις ακρες ουτως ωστε το μιγμα να μην φυγει 
το τοποθετουμε σε κατσαρολα με νερο και το βραζουμε μιση ωρα
το βγαζουμε το σκουπιζουμε και το αφηνουμε να κρυωση καλα
το ξετυλιγουμε το κοβουμε φετες και γαρνιρουμε με λιγη μαγιονεζα και κομματια κοκκινης πιπεριας
συνοδευεται πολυ ωραια με μπυρα η τσιπουρο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΕΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΙΔΕΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΖΕΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

ΥΛΙΚΑ 500 γρ ντοματες 1 κρεμμυδι 1 κλωναρι σελινο 1/2 κουταλακι ζαχαρη 2 γαρυφαλλα λιγο μαιντανο 5 φυλλα ζελατινη 1 λεμονι ΑΛΛΑ ...