Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ

μισο κιλο κυμα μοσχαρισιο
μισο κιλο κυμα αρνισιο
μισο ματσακι μαιντανο
ενα ματσακι ανιθο
μια κουταλια φρεσκο βουτυρο
3 αυγα
μια κουπα ρυζι γλασε
αλατι πιπερι
αυγολεμονο συμφωνα με την συνταγη που εχω δωσει πιο κατω

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

σε ενα μπολ βαζουμε τα δυο ειδη κυμα
προσθετουμε το ρυζι 
τον μαιντανο ψιλοκομμενο
τον ανιθο ψιλοκομμενο
αλατι πιπερι
και σπαμε μεσα τα αυγα
ζυμωνουμε το μιγμα μας καλα
βαζουμε μια κατσαρολα με νερο να βραζη
πλαθουμε μπαλιτσες σε μεγεθος καρυδιου
μολις βραση το νερο ριχνουμε μεσα το φρεσκο βουτυρο
κατοπιν ενα ενα τα μπαλακια που βραζοντας πρεπει να ανεβαινουν στην επιφανεια το νερο πρεπει απλα να τα σκεπαζει
αλατοπιπερωνουμε το νερο
τα βραζουμε για 30 λεπτα εαν χρειαστη συμπληρωνουμε λιγο νερακι 
αποσυρουμε απο την φωτια αφου ριξουμε 2 κουτ σουπας δυαλυμενες σε νερο κορν φλαουρ και ακολουθουμε την συνταγη για ενα υπεροχο αυγολεμονο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΕΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΙΔΕΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΖΕΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

ΥΛΙΚΑ 500 γρ ντοματες 1 κρεμμυδι 1 κλωναρι σελινο 1/2 κουταλακι ζαχαρη 2 γαρυφαλλα λιγο μαιντανο 5 φυλλα ζελατινη 1 λεμονι ΑΛΛΑ ...