Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ
3 μελιντζανες φλασκες 
μισο κιλο κεφαλογραβιερα
4 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενα
1 κουτι ντοματα στον τριφτη
μια κουπα φετα τριμμενη
2 καυτερες πιπεριες
μια κουπα μαιντανο ψιλοκομμενο 
αλατι πιπερι
ελαιολαδο
....

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
κοβουμε τις μελιτζανες σε λεπτες φετες
τις αλατιζουμε καλα και τις αφηνουμε περιπου μια ωρα
κατοπιν τις ξεπλενουμε και τις βαζουμε πανω σεχαρτι κουζινας να στεγνωσουν απο το νερο
τις τηγανιζουμε σε μετρια φωτια ελαφρα
κοβουμε την κεφαλογραβιερα σε μπαστουνακια 
βαζουμε λιγη φετα ενα μπαστουνακι γραβιερα λιγη καυτερη πιπερια τυλιγουμε σε ρολακια και στερεωνουμε με οδοντογλυφιδα
σωταρουμε το σκορδο σε λιγο λαδι
τοποθετουμε τα ρολακια σε ταψι 
ριχνουμε την ντοματα απο πανω το σκορδο μαζι με το λαδι που το σωταραμε το μαιντανο και ελαχιστο αλατι και πιπερι 
ψηνουμε 30 λεπτα στους 180 βαθμους
συνοδευεται πολυ ωραια με ουζο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΕΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΙΔΕΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΖΕΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

ΥΛΙΚΑ 500 γρ ντοματες 1 κρεμμυδι 1 κλωναρι σελινο 1/2 κουταλακι ζαχαρη 2 γαρυφαλλα λιγο μαιντανο 5 φυλλα ζελατινη 1 λεμονι ΑΛΛΑ ...