Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ ΜΕ ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΥΣΗ

ΥΛΙΚΑ

2 κιλα χοιρινο λαιμο
2 κρεμμυδια μετρια
2 μεγαλες ντοματες
2 πιπεριες πρασινες 5-6 σκελιδες σκορδο...

1 ποτηρακι κρασιου ελαιολαδο
1ποτηρακι κρασιου λευκο κρασι
4 κουτ της σουπασ μουσταρδα
θρουμπι η ριγανη
λιγο κυμινο
αλατι και πιπερι
μισο πορτοκαλι στυμμενο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

κοβουμε το κρεας σε χοντρους κυβους
αν προκειται να γινει ατομικο σε μικροτερους κυβους
αλεθουμε στο μπλεντερ το κρεμμυδι τα σκορδα και 
τα ανακατευουμε σε ενα μπωλ με το κρασι το λαδι την μουσταρδα τον χυμο πορτοκαλι το κυμινο το θρουμπι το αλατι και το πιπερι
ριχνουμε μεσα το κρεας μας και το αφηνουμε να μαριναριστη
τουλαχιστον 8-10 ωρες (καλο ειναι να γινει βραδυ ωστε την επομενη να ειναι ετοιμο)
παιρνουμε την σουβλα και περναμε εναλαξ κρεας ντοματα που την εχουμε κοψει στην μεση πιπερια κρεας(μπορουμε να χρησιμοποιησουμε και αλλο χρωμα πιπεριες)συνεχιζουμε μεχρι να τελειωση το κρεας
εαν προκειται για ατομικα κοντοσουβλια τοτε αντι μεγαλη ντοματα χρησιμοποιουμε ντοματινια
ψηνουμε το μεγαλο για μιαμιση ωρα και τα μικρα για 15 λεπτα σε ατομικη ψησταρια 
αν θελουμε μολις ειναι ετοιμο ριχνουμε επι πλεον λιγο θρουμπι
απο πανω (η ριγανη ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΕΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΙΔΕΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΖΕΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

ΥΛΙΚΑ 500 γρ ντοματες 1 κρεμμυδι 1 κλωναρι σελινο 1/2 κουταλακι ζαχαρη 2 γαρυφαλλα λιγο μαιντανο 5 φυλλα ζελατινη 1 λεμονι ΑΛΛΑ ...