ενα κουτι ντοματες στον τριφτη η κον κασε
μια κουταλια της σουπας πελτε δυαλυμενο σε ενα ποτηρι νερο
100 γρ ελαιολαδο
μισο ξυλακι καννελα +3 γαρυφαλα
ενα μεγαλο κρεμμυδι κομμενο σε κυβους
3 σκελιδες σκορδο ψιλικομμενες
μια γεματη χουφτα ελιες
λιγη φρεσκια ριγανη
αλατι πιπερι
ενα πακετο μακαρονια ολικης αλεσης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σε ενα βαθυ τηγανι βαζουμε το ελαιολαδο να ζεσταθει παντα σε μετρια φωτια (θελουμε σωταρισμα και οχι καψιμο)
προσθετουμε το κρεμμυδι μας και μετα απο 1 λεπτο και το σκορδο
αφου γυαλιση το κρεμμυδι και μυρισει το σκορδο ριχνουμε τις ντοματες
αφηνουμε την σαλτσα μας να βραση για 5-6 λεπτα
προσθετουμε την καννελα τα γαρυφαλα και τις ελιες
εν τω μεταξυ βραζουμε τα μακαρονια μας
αλατοπιπερωνουμε την σαλτσα και σβηνουμε την φωτια
σκορπαμε την ριγανη στην σαλτσα χωρις να την ανακατεψουμε
οταν τα μακαρονια μας ειναι ετοιμα με μια τσιμπιδα η με το ειδικο εργαλειο για τα μακαρονια τα μεταφερουμε μεσα στην σαλτσα
με αυτο τον τροπο μεταφερετε και λιγο απο το νερακι που τα βραζαμε (δεν τα σουρωνουμε)
τα ανακατευουμε με την σαλτα και σερβιρουμε
τα συνοδευουμε με τριμμενη κεφαλογραβιερα Αμφιλοχιας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΔΕΚΤΕΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΙΔΕΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ