Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΡΑΚΛΗ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλο χοιρινο προτιμηστε λαιμου
1 κρεμμυδι μεγαλο
3-4 σκελιδες σκορδο
1 ποτηρακι ασπρο κρασι
100γρ ελαιολαδο
1 κουτ σουπας φρεσκο βουτυρο
λιγους κοκους πιπερι
αλατι κ τριμμενο πιπερι
θρουμπι 
150 γρ κεφαλοτυρι
2 λεμονια 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

σε κατσαρολα βαζουμε το λαδι  να καψη
κοβουμε το κρεας σε μεριδες των 150 -200 γρ
το τοποθετουμε στην κατσαρολα μας
το γυριζουμε απο ολες τις μεριες να ροδιση
χαραζουμε πολλες φορες το κρεμμυδι και το βαζουμε μεσα
μαζι με τα σκορδα μας
ριχνουμε ενα ποτηρι νερακι και σκεπαζουμε 
χαμηλωνουμε την φωτια μας στο μισο 
αφηνουμε 40 λεπτα να σιγοψηθη εχουμε το νου μας καθε 10 λεπτα μηπως χρειαστη να συμπληρωσουμε λιγο νερακι
ξεσκεπαζουμε προσθετουμε το κρασι αφηνουμε 1 λεπτο να εξατμιστη
ριχνουμε το βουτυρο και το τυρι κομμενο σε κυβους
προσθετουμε το λεμονι το θρουμπι και το αλατοπιπερο
σβηνουμε βτην φωτια αποσυρουμε το σκευος και το κουναμε
γυρω γυρω να ανακατευτουν οι γευσεις
ειναι ενα πολυ νοστιμο πιατο που μπορουμε να το συνοδευσουμε με ρυζι  με τηγανιτες πατατες  η με χυλοπιτες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΕΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΙΔΕΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΖΕΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

ΥΛΙΚΑ 500 γρ ντοματες 1 κρεμμυδι 1 κλωναρι σελινο 1/2 κουταλακι ζαχαρη 2 γαρυφαλλα λιγο μαιντανο 5 φυλλα ζελατινη 1 λεμονι ΑΛΛΑ ...