Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

ΧΟΙΡΙΝΟ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ

500 γρ χοιρινο απο λαιμο
4 κουτ της σουπας κορν φλαουρ
1 μετριο καροτο κομμενο σε λεπτες ροδελες
1 κρεμμυδι ξερο κομμενο σε φετες
1 φλυτζανι ανανα κομποστα κομμενο σε κομματια
1 πιπερια κοκκινη κομμενη  σε μετρια κομματια
1πιπερια κιτρινη κομμενη και αυτη μετρια....

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
3 κουτ σουπας μηλοξυδο
3 κουτ σουπας σαλτσα σογιας
μια κουτ σουπας πελτε ντοματας
μισο φλυτζανι χυμο πορτοκαλι 
ενα κοφτο κουτ μελι
2 κουτ σουπασ κορν φλαουρ δυαλυμενους μεσα σε μισο ποτηρι νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
κοβουμε το κρεας σε κυβους των 3 εκατοστων
τους πλενουμε καλα και τους σκουπιζουμε με χαρτι κουζινας
τους ριχνουμε μεσα στο κορν φλαουρ 
ζεσταινουμε μισο φλυτζανι λαδι σε γοκ η τηγανι
τιναζουμε το κρεας να φυγει το περιττο κορν φλαουρ και το ριχνουμε στο τηγανι σε δοσεις μεχρι να ροδισει
το τοποθετουμε σε πιατο με αποροφητικο χαρτι
βγαζουμε το λαδι απο το γοκ και το σκουπιζουμε με χαρτι κουζινας
τοποθετουμε παλι το σκευος στην φωτια
ριχνουμε 2 κουτ ελαιολαδο και μολις καψει σωταρουμε το κρεμμυδι το καροτο και τον ανανα για 2 λεπτα ανακατευοντας συνεχεια 
προσθετουμε τις πιπεριες και συνεχιζουμε το σωταρισμα
ετοιμαζουμε την σαλτσα ως εξης
χτυπαμε το μηλοξυδο την σογια τον πελτε τον χυμο πορτοκαλιου το μελι και το κορν φλαουρ να ανακατευτουν πολυ καλα
ριχνουμε την σαλτσα στο γοκ και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα πολυ καλα
προσθετουμε το κρεας χαμηλωνουμε την φωτια και μαγειρευουμε για 10 λεπτα 
συνοδευουμε με ρυζι μπασματι η αλλο της αρεσκειας μας
του πηγαινει πολυ το ασπρο ελαφρυ κρασι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΕΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΙΔΕΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΖΕΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

ΥΛΙΚΑ 500 γρ ντοματες 1 κρεμμυδι 1 κλωναρι σελινο 1/2 κουταλακι ζαχαρη 2 γαρυφαλλα λιγο μαιντανο 5 φυλλα ζελατινη 1 λεμονι ΑΛΛΑ ...