ΥΛΙΚΑ
600 γρ βοδινο κρεας απο μπουτι
μια φετα μορταδελα 200 γρ περιπου
300 γρ σπανακι βρασμενο στραγγισμενο και ψιλοκομμενο...
50 γρ βουτυρο
200 γρ φετα τριμμενη
50 γρ γραβιερα τριμμενη
50 γρ βουτυρο
1 αυγο
αλατι πιπερι μοσχοκαρυδο
1 ποτηρακι κρασι κοκκινο η ασπρο
1 λιτρο ζωμο κρεατος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλυντε και βραστε το σπανακι
στιψτε το καλα ψιλοκοψτε το και σωταρετε το με ενα κομματακι βουτυρο
αποσυρετε απο την φωτια και αφηστε να κρυωση
προσθεστε στο σπανακι τα τυρια τον κροκο αλατι πιπερι μοσχοκαρυδο
χτυπηστε καλα το κομματι το κρεας και απλωστε επανω την μορταδελα
αλειψτε με το μειγμα σπανακιου πανω απο την μορταδελα
τυλιξτε το και ραψτε το η πιαστε το με οδοντογλυφιδες
τσιγαριστε το με το υπολοιπο βουτυρο γυριζοντας το για 2-3 λεπτα
ριξτε στο σκευος το κρασι και αφηστε να εξατμιστη
κατοπιν προσθεστε 2 κουταλες ζωμο καιλιγο αλατι σκεπαστε το σκευος και αφηστε σε χαμηλη φωτια να ψηθη επι 2 ωρες προσθετωντας σε αυτο το διαστημα κι αλλο ζωμο αν χρειαζεται
οταν ειναι ετοιμο το βγαζετε απο το σκευος για να κρυωση
15 λεπτα πριν το κοψετε σε ροδελες σερβιρωντας το με την σαλτσουλα του το κρεασ αυτο ειναι πολυ ωραιο και κρυο μεσα σε σαντουιτς που το ψωμι θα το αλειψουμε με λιγο βουτυρο
600 γρ βοδινο κρεας απο μπουτι
μια φετα μορταδελα 200 γρ περιπου
300 γρ σπανακι βρασμενο στραγγισμενο και ψιλοκομμενο...
50 γρ βουτυρο
200 γρ φετα τριμμενη
50 γρ γραβιερα τριμμενη
50 γρ βουτυρο
1 αυγο
αλατι πιπερι μοσχοκαρυδο
1 ποτηρακι κρασι κοκκινο η ασπρο
1 λιτρο ζωμο κρεατος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλυντε και βραστε το σπανακι
στιψτε το καλα ψιλοκοψτε το και σωταρετε το με ενα κομματακι βουτυρο
αποσυρετε απο την φωτια και αφηστε να κρυωση
προσθεστε στο σπανακι τα τυρια τον κροκο αλατι πιπερι μοσχοκαρυδο
χτυπηστε καλα το κομματι το κρεας και απλωστε επανω την μορταδελα
αλειψτε με το μειγμα σπανακιου πανω απο την μορταδελα
τυλιξτε το και ραψτε το η πιαστε το με οδοντογλυφιδες
τσιγαριστε το με το υπολοιπο βουτυρο γυριζοντας το για 2-3 λεπτα
ριξτε στο σκευος το κρασι και αφηστε να εξατμιστη
κατοπιν προσθεστε 2 κουταλες ζωμο καιλιγο αλατι σκεπαστε το σκευος και αφηστε σε χαμηλη φωτια να ψηθη επι 2 ωρες προσθετωντας σε αυτο το διαστημα κι αλλο ζωμο αν χρειαζεται
οταν ειναι ετοιμο το βγαζετε απο το σκευος για να κρυωση
15 λεπτα πριν το κοψετε σε ροδελες σερβιρωντας το με την σαλτσουλα του το κρεασ αυτο ειναι πολυ ωραιο και κρυο μεσα σε σαντουιτς που το ψωμι θα το αλειψουμε με λιγο βουτυρο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΔΕΚΤΕΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΙΔΕΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ