Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ

ΥΛΙΚΑ 

1 κιλο φασολακια φρεσκα
1 μεγαλο κρεμμυδι
1 καροτο
1 κολοκυθι 
1 μεγαλη πατατα
1 ματσακι μαιντανο
1 φλυτζανι ελαιολαδο
αλατι πιπερι
ενα κουτι ντοματα στον τριφτη.....


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

βαζουμε το λαδι σε μια κατσαρολα να ζεσταθη
ψιλοκκοβουμε το κρεμμυδι και το σωταρουμε στο λαδι
μεχρι να γυαλιση
προσθετουμε τα φασολακια και τα σωταρουμε κι αυτα για 2-3 λεπτα
προσθετουμε την ντοματα το καροτο κομμενο σε λεπτες ροδελες η μπαστουνακια 
το κολοκυθακι κομμενο σε χοντρες ροδελες
και την πατατα κομμενη στα 4
χαμηλωνουμε την φωτια και σιγοψηνουμε 30 -40 λεπτα
εαν χρειαστη προσθετουμε μισο ποτηρι νερο
αλατοπιπερωνουμε
ψιλοκκοβουμε τον μαιντανο και τον προσθετουμε στο φαγητο
5 λεπτα πριν το κατεβασουμε απο την φωτια 
συνοδευουμε το φαγητο μας με τυρι φετα και ζεστο ψωμακι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΕΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΙΔΕΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΖΕΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

ΥΛΙΚΑ 500 γρ ντοματες 1 κρεμμυδι 1 κλωναρι σελινο 1/2 κουταλακι ζαχαρη 2 γαρυφαλλα λιγο μαιντανο 5 φυλλα ζελατινη 1 λεμονι ΑΛΛΑ ...