Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ

 

ΥΛΙΚΑ 

ενα πακετο σπαγγετι

δυο κουταλιες της σουπας βουτυρο

250 γρ μπεικον η πανσετα ψιλοκομμενη

ενα ποτηρακι λευκο κρασι

250 γρ παρμεζανα η πεκορινο

3 κροκοι αυγων

μαυρο πιπερι τριμμενο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

βραζουμε τα μακαρονια σε αλατισμενο νερο μεχρι να γινουν <αλ ντεντε>

σε ενα μεγαλο τηγανι βαζουμε το βουτυρο να λυωσει και αμεσως το μπεικον να ροδιση

σβηνουμε με το κρασι

στραγγιζουμε τα ζυμαρικα και τα ριχνουμε μεσα στο τηγανι αφου εχουμε σβηση την φωτια 

χτυπαμε τους κροκους με την μιση παρμεζανα 

 ριχνουμε το μιγμα στα μακαρονια με το μπεικον ανακατευουμε καλα 

ριχνουμε και το υπολοιπο τυρι και λιγο πιπερι απο πανω  και ανακατευουμε ξανα 

σερβιρονται ζεστα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΕΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΙΔΕΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΖΕΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

ΥΛΙΚΑ 500 γρ ντοματες 1 κρεμμυδι 1 κλωναρι σελινο 1/2 κουταλακι ζαχαρη 2 γαρυφαλλα λιγο μαιντανο 5 φυλλα ζελατινη 1 λεμονι ΑΛΛΑ ...