Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

ΖΕΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

ΥΛΙΚΑ
500 γρ ντοματες
1 κρεμμυδι
1 κλωναρι σελινο
1/2 κουταλακι ζαχαρη
2 γαρυφαλλα
λιγο μαιντανο
5 φυλλα ζελατινη
1 λεμονι
ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ
1 ντοματα σφιχτη
2 αυγα σφιχτα
50 γρ ελιες 
50 γρ αρακα
1 καροτο
4 αγγουρακια τουρσι
λιγα μπουκετακια κουνουπιδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σε μια κατσαρολα ριχνουμε τις ντοματες ξεφλουδισμενες και ψιλοκομμενες

το κρεμμυδι ψιλοκομμενο το σελινο ψιλοκομμενο
το γαρυφαλλο τον μαιντανο αλατι πιπερι και 
1 ποτηρι νερο 
τα βραζουμε μιση ωρα 
τα περναμε απο τον μυλο των λαχανικων
τα περναμε απο σιτα ψιλη ωστε να παρουμε τον ζωμο φροντιζουμε να ειναι 500 γρ
αν ειναι λιγοτερο συμπληρωνουμε νερακι
μαλακωνουμε σε κρυο νερο τα φυλλα ζελατινης 
τα ριχνουμε μεσα στον ζεστο ζωμο
στιβουμε το λεμονι και το προσθετουμε μεσα στον ζωμο
εχουμε ξεχωριστα βρασει τον αρακα  το καροτο και το κουνουπιδι
τα σουρωνουμε πολυ καλα να μην εχουν νερα
παιρνουμε μια φορμα και ριχνουμε μεσα 2 δαχτυλα απο τον ζωμο με την ζελατινη
το βαζουμε σε δυνατη ψυξη να κρυωση και να σφιξει
το βγαζουμε και προσθετουμε τον υπολοιπο ζωμο 
ριχνουμε μεσα ολα τα υπολοιπα υλικα να μοιραστουν παντου( καροτο κουνουπιδι ελιες
τουρσι ντοματα σε κομματια μονο την σαρκα
το βαζουμε στο ψυγειο να παγωση
οταν ειναι να το σερβιρουμε το βαζουμε σε πιατελα και την διατηρουμε στο ψυγειο
γαρνιρουμε αν θελουμε με ραπανακια κομμενα σαν λουλουδι 
μπορειτε να το σερβιρετε σαν ορεκτικο η μαζι με κρεας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΕΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΙΔΕΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΖΕΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

ΥΛΙΚΑ 500 γρ ντοματες 1 κρεμμυδι 1 κλωναρι σελινο 1/2 κουταλακι ζαχαρη 2 γαρυφαλλα λιγο μαιντανο 5 φυλλα ζελατινη 1 λεμονι ΑΛΛΑ ...