Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΚΕΙΚ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλο πατατες καθαρισμενες
3 σκελιδες σκορδο πολυ ψιλοκομμενες 
μπεικον ψιλοκομμενο
μισο φλυτζανι ελαιολαδο
1 κουτ σουπας βουτυρο φρεσκο .....

ριγανη 
αλατι πιπερι
1 αυγο
2 φυλλα κρουστας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

κοβουμε τις πατατες στρογγυλες πολυ λεπτες και τις βαζουμε σε νερο μεχρι να τις χρησιμοποιησουμε
ψιλοκοβουμε το μπεικον πολυ μικρα κομματακια 
λυωνουμε η κοβουμε πολυ ψιλο το σκορδο
μεσα σε ενα κατσαρολακι βαζουμε το λαδι και το βουτυρο να 
λυωση
αφου λυωση ριχνουμε μεσα το σκορδο και αποσυρουμε απο την φωτια
παιρνουμε μια φορμα κεικ στρογγυλη η μακροστενη που να χωραει τα υλικα μας και την αλειφουμε πολυ καλα με λαδι 
στρωνουμε μεσα τα 2 φυλλα ετσι ωστε αυτο που περισευει απο την φορμα να μπορουμε να το διπλωσουμε απο επανω οταν
γεμιση με τα υλικα μας
αρχιζουμε να τοποθετουμε μια στρωση πατατες τις αλειφουμε με το μιγμα λαδι βουτυρο σκορδο και ριχνουμε λιγο μπεικον 
αλατι πιπερι και ριγανη
συνεχιζουμε ετσι μεχρι να τελειωσουν οι πατατες 
επανω αλειφουμε με το αυγο δυαλυμενο σε μια κουταλια νερο
ψηνουμε στο φουρνο στους 180 για μια ωρα
πριν το αναποδογυρισουμε οπως κανουμε με το κεικ περιμενουμε να κρυωση λιγο για να βγη ολοκληρη και να μην δυαλυθει 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΕΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΙΔΕΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΖΕΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

ΥΛΙΚΑ 500 γρ ντοματες 1 κρεμμυδι 1 κλωναρι σελινο 1/2 κουταλακι ζαχαρη 2 γαρυφαλλα λιγο μαιντανο 5 φυλλα ζελατινη 1 λεμονι ΑΛΛΑ ...