Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ {ΤΕΛΕΙΕΣ}

ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλο γαριδες μεσαιο μεγεθος
1μεσαιο κρεμμυδι
150 γραμ φετα
2 σκελιδες σκορδο
1 ποτηρακι του κρασιου ελαιολαδο
1κουτι ντοματες τριμμενες η κον κασε 
1 κοταλακι του γλυκου μουσταρδα
1 σφινακι τσιπουρο η ουζο
δαφνη κ 3-4 κοκκους μπαχαρι
αλατι πιπερι και αν αρεσει λιγο μπουκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε τις γαριδες αλλα αφηνουμε το κεφαλι που θα δωση πολυ γευση
Ριχνουμε το λαδι σε ενα μεσαιο βαθυ τηγανι
Κοβουμε το κρεμμυδι σε μικρα καρεδακια κ το σκορδο λεπτες φετουλες
Τα σωταρουμε καλα ανακατευοντας μεχρι να γυαλισουν και να μυριση το σκορδακι.
Στην συνεχεια ριχνουμε την ντοματα με την δαφνη τα μπαχαρια το μπουκοβο
Βραζουμε την σαλτσα . Ριχουμε το αλατοπιπερο .
Οταν πηξη λιγο ριχνουμε την μουσταρδα κ ανακατευουμε 
Ριχουμε το ουζο ανακατευοντας
Βαζουμε μεσα τις γαριδες και βραζουμε 3 λεπτα .
Εχουμε την φετα σε κομματακια κομμενη και την ριχνουμε μεσα κουνωντας το τηγανι και ψηνοντας 1 λεπτο ακομη 
Αν μας αρεσει για περισσοτερη νοστιμια ριχνουμε οταν σερβιρουμε λιγη ριγανη απο πανω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΕΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΙΔΕΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΖΕΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

ΥΛΙΚΑ 500 γρ ντοματες 1 κρεμμυδι 1 κλωναρι σελινο 1/2 κουταλακι ζαχαρη 2 γαρυφαλλα λιγο μαιντανο 5 φυλλα ζελατινη 1 λεμονι ΑΛΛΑ ...