Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

ΨΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΥΛΙΚΑ
Ενα κιλο ψαρι φιλετο[περκα η μπακαλιαρο η καποιο αλλο της αρεσκειας σας]
Εναμισυ κιλο κρεμμυδακια μικρα και 5 σκελιδες σκορδο
Ενα κουτι ντοματα στον τριφτη
Μια κουταλια της σουπας πελτε διαλυμενη σε ενα ποτηρι νερο
Ενα ποτηρακι του κρασιου ξυδι
Ενα φλυτζανι τσαγιου ελαιολαδο
Δυο φυλλα δαφνης κ 5-6 κοκκους μπαχαρι
Αλατι κ πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΕ χαμηλη κατσαρολα βαζουμε το λαδι να ζεσταθει οχι να καψη
Μολις ζεσταθει ριχνουμε μεσα τα κρεμμυδακια κ τα σκορδα 
Τα αφηνουμε 5 λεπτα να γυαλισουν κ ανακατευουμε προσεκτικα ανα λεπτο
Ριχνουμε μεσα την τριμμενη ντοματα κ τον διαλυμενο πελτε την δαφνη κ τα μπαχαρια
Αφηνουμε να βρασουν 15 λεπτα η μεχρι να μεινη πιο πηχτη σαλτσα
Οταν εχει μεινη η σαλτσα σβηνουμε με το ξυδι και αφηνουμε στην φωτια 1 λεπτο να εξατμιστη
Αποσυρουμε την κατσαρολα μας απο την φωτια και μεταφερουμε το φαγητο σε ενα βαθυ ταψι μεσαιο
Κοβουμε το ψαρι σε μεριδες κ το βαζουμε επανω απο τα κρεμμυδια
Αλατοπιπερωνουμε καλα κ το τοποθετουμε στον φουρνο για 15 εως 20 λεπτα στους 180 βαθμους ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΕΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΙΔΕΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΖΕΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΦΟΡΜΑ

ΥΛΙΚΑ 500 γρ ντοματες 1 κρεμμυδι 1 κλωναρι σελινο 1/2 κουταλακι ζαχαρη 2 γαρυφαλλα λιγο μαιντανο 5 φυλλα ζελατινη 1 λεμονι ΑΛΛΑ ...