ΥΛΙΚΑ
2 κ σ ελαιολαδο
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 μαραθοριζα (η ανιθο αν δεν εχουμε)ψιλοκομμενη
2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενες
1 1/2 κιλο μυδια ολοκληρα
1 λεμονι
αλατι πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθυ σκευος ζεσταινουμε το λαδακι
προσθετουμε το κρεμμυδι κ το σκορδο μαζι
Μολις σωταριστουν καλα ριχνουμε ενα ποτηρι νερο και την μαραθοριζα η τον ανιθο
Αλατοπιπερωνουμε
Μολις παρη βραση ριχνουμε μεσα κ τα μυδια
Κλεινουμε το σκευος με καπακι και αφηνουμε να αχνιστουν για 3 λεπτα
Ανοιγουμε το σκευος πεταμε οσα μυδια δεν εχουν ανοιξει
Στυβουμε το λεμονι μας απο πανω και κουναμε κυκλικα το σκευος .
Αν θελουμε πριν βαλουμε τα μυδια ριχνουμε στον ζωμο ενα σφηνακι ουζο και βραζουμε αλλο 1 λεπτο να εξατμιστη,συνεχιζουμε οπως πριν με τα μυδια.
Συνοδευουμε το φαγητο μας με κρυο ουζακι η ρακι.
2 κ σ ελαιολαδο
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 μαραθοριζα (η ανιθο αν δεν εχουμε)ψιλοκομμενη
2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενες
1 1/2 κιλο μυδια ολοκληρα
1 λεμονι
αλατι πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθυ σκευος ζεσταινουμε το λαδακι
προσθετουμε το κρεμμυδι κ το σκορδο μαζι
Μολις σωταριστουν καλα ριχνουμε ενα ποτηρι νερο και την μαραθοριζα η τον ανιθο
Αλατοπιπερωνουμε
Μολις παρη βραση ριχνουμε μεσα κ τα μυδια
Κλεινουμε το σκευος με καπακι και αφηνουμε να αχνιστουν για 3 λεπτα
Ανοιγουμε το σκευος πεταμε οσα μυδια δεν εχουν ανοιξει
Στυβουμε το λεμονι μας απο πανω και κουναμε κυκλικα το σκευος .
Αν θελουμε πριν βαλουμε τα μυδια ριχνουμε στον ζωμο ενα σφηνακι ουζο και βραζουμε αλλο 1 λεπτο να εξατμιστη,συνεχιζουμε οπως πριν με τα μυδια.
Συνοδευουμε το φαγητο μας με κρυο ουζακι η ρακι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΔΕΚΤΕΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΙΔΕΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ